Vores ansvar

FLORA DANICA DENMARK's ansvar.

Der destrueres i Danmark hvert år 700 ton nyt tøj der aldrig et bleet brugt, og på verdensplan vokser mængden af tøjspild fortsat. Med den nuværende hastighed vil tøjspild, dvs. tøj og tekstiler, der aldrig anvendes eller når forbrugeren, stige med ca. 60 % mellem 2015 og 2030. Det vil globalt betyde 148 millioner tons spild om året i 2030. Dette vil vi ikke være en del af. 

Derfor samarbejder FLORA DANICA DENMARK med den frivillige organisation Designere uden grænser som indsamler tøj fra danske modevirksomheder, der ønsker en bedre løsning på tøjspild og samtidig vil støtte en god sag.

Designere uden Grænser arbejder for en grønnere fremtid, hvor der værnes om både mennesker og miljøet. Det gør de blandt andet ved at sætte fokus på tøjspild i samarbejde med os. Vi donerer de produkter, med produktionsfejl vi ikke kan sælge, til organisationen. Salget herfra går direkte til udsatte unge og kvinder i Sydafrika." Vi designer ligeledes vores kollektioner i små oplag og med fokus på lang holdbarhed både i form af kvalitet men også designmæssigt. 

Designere ude grænser sælge det donerede tøj i Sydafrika hvor overskuddet bliver fordelt til lokale projekter for unge, der kommer fra særligt fattige områder. Tøjet blivet solgt til lokale events, kaldet  ”Fashion Fundraisers”.  

Vores tørklæder kommer med lang holdbarhed.
Silketørklæder er det mest alsidige og multifunktionelle mode tilbehør. Det kommer i "onesize" og kan styles og bruges på et utal af måder.
Hvis tørklæder er lavet af høj kvalitet, kan de desuden gå i arv og holde i generationer.

FLORA DANICA DENMARK 's tørklæder er skabt ud fra ideen om tidløse designs i begrænsede udgaver, som aldrig er ude af mode.

Vi er ivrige efter at opmuntre vores kunder til at forfølge bevidst mode og til at deltage i de nødvendige ændringer i modeindustrien.

PRODUKTION
Vi mener, at en af de vigtigste nøgler til reduktion af miljømæssigt fodaftryk opnås ved at forhindre overproduktion derfor fremstille små begrænsede kollektion.
Vi producerer udelukkende vores silketørklæder ved de bedste producenter i Bursa, Tyrkiet, som er kendt som silkens hovedestad og som har en lang tradition og historie med silke.